PrestaShop filtrering: Kategorier i alfabetisk orden

Posted by

images

Hvis du har undret dig over den orden der er under “Kategorier” i PrestaShop’s filtrering (også kaldt layered navigation, eller på dansk: lagdelt navigation) så er det fuldt forståeligt, for det kan ligne at det er mere eller mindre tilfældigt.

Det er typisk mest brugervenligt i webshops at de står i alfabetisk orden, så den besøgende hurtigt kan få et overblik.

(mere…)

PrestaShop tip: Slet nemt dine ordrer

Posted by

images

Når man er ved at åbne en webshop laver man typisk en hel del testordrer for at gennemgå systemet for fejl og teste betalingssystemet. Her støder vi på det første problem i PrestaShop – her er der nemlig umiddelbart ingen mulighed for at slette ordrer, og det kan genere.

Det har jeg imidlertid en hurtig løsning på – som er simpel og lige-til:

1. Åbn AdminOrdersController.php /controllers/admin/.

(mere…)

Slettes indholdet af din PrestaShop-kurv efter sideskift eller refresh?

Posted by

images

Jeg har i den sidste stykke tid fået en del henvendelser fra mine PrestaShop-kunder om, at deres besøgende gang på gang oplever, at når de har lagt noget i kurven, slettes det igen når de enten laver et refresh af siden ELLER et sideskift (for at købe mere eller for at betale for ordren).

Dette er selvfølgelig ikke ret hensigtsmæssigt, at alt indholdet i kurven slettes, så det principielt er umuligt at lave en ordre.

Hvis du er Meebox-kunde har jeg imidlertid en løsning på problemet:

(mere…)

PrestaShop (PHP) tip: Aktiver gæste-checkout som standard

Posted by

images

Det er i takt med den øgede fokus på konverteringsoptimering og brugervenlighed blevet upopulært at have muligheden for at lade de besøgende registrere sig som bruger på en webshop. Derudover skal det helst gå hurtigere og hurtigere, og nemmere og nemmere, for de besøgende at foretage et køb.

Derfor går mange og snakker om One Page Checkout eller One Step Checkout. Det er imidlertid også en mulighed at aktivere i en PrestaShop webshop. Det gør du på følgende måde:

(mere…)

PrestaShop tip: Fjern overflødige ordrestatusser med phpMyAdmin

Posted by

images

Hvis du lige nu kører en webshop i PrestaShop, så har det måske allerede irriteret dig at der er så mange ordrestatusser du reelt ikke bruger. Selv blev vi i Badmintonspilleren.dk trætte af det, da vi ikke så det nødvendigt at bruge andre end 2 ordrestatusser: “Modtaget” og “Afsendt”.

Derfor satte jeg mig for at finde en løsning. For selvom PrestaShop præsenterer dig for en masse skraldespande og funktioner til at slette ordrestatusserne inde under Orders -> Statuses (Ordre -> Statusser) – så får du med 100 % sikkerhed en fejl op på skærmen når du prøver at slette en eller flere af ordrestatusserne.

(mere…)

PrestaShop tip: Ændre farven i dine mails

Posted by

images

Dette tip er forbeholdt folk der bruger PrestaShop 1.5, og muligvis har været vant til den lettere åndssvage måde man skulle skifte farve i sine auto-mails i version 1.4 og derunder.

Jeg har stødt på en del mennesker der bruger PrestaShop 1.5 der beder mig om at ændre farverne i deres auto-mails. Det behøver i altså ikke ansætte mig til at gøre. I PrestaShop 1.5 kan du nemlig gøre det fra administrationen under Præferencer -> Temaer (scroll ned i bunden). Det tager maks et par sekunder – sværere er det ikke!

(mere…)