PrestaShop tip: Fjern overflødige ordrestatusser med phpMyAdmin

images

Hvis du lige nu kører en webshop i PrestaShop, så har det måske allerede irriteret dig at der er så mange ordrestatusser du reelt ikke bruger. Selv blev vi i Badmintonspilleren.dk trætte af det, da vi ikke så det nødvendigt at bruge andre end 2 ordrestatusser: “Modtaget” og “Afsendt”.

Derfor satte jeg mig for at finde en løsning. For selvom PrestaShop præsenterer dig for en masse skraldespande og funktioner til at slette ordrestatusserne inde under Orders -> Statuses (Ordre -> Statusser) – så får du med 100 % sikkerhed en fejl op på skærmen når du prøver at slette en eller flere af ordrestatusserne.

Men hvorfor fjerne ordrestatusser?

Som webshop-ejer vil man typisk have et ordreflow der er så hurtigt og gnidningsfrit som muligt. PrestaShops ordreflow er bygget op om ordrestatusserne gennem en dropdown på hver ordre-side – og hver gang du ændrer ordrestatusserne på de forskellige ordrer bliver kunden typisk underrettet på e-mail. Eksempelvis når du forbereder en ordre eller når du har afsendt en ordre.

Det er rigtig smart – jep. Dog er der bare lige den hurdle, at PrestaShop laver 12 forskellige ordrestatusser som standard. 12 ordrestatusser hvor du med sikkerhed maks. kommer til at bruge 5 af dem. Og hvad værre er, at du ikke kan slette dem du ikke bruger.

Det betyder, at hver gang du skal ind og ændre en ordrestatus på en ordre, så skal du scrolle igennem 12 forskellige ordrestatusser i den her dropdown, i stedet for kun at have 3 eller 5. Det giver et forværret overblik, og det er et forfærdeligt tidsspild at rode de her ordrestatusser igennem.

Irriterende ikke? Løsningen er her!

Du skal ikke kunne så meget – guiden her burde føre dig sikkert igennem. Jeg vil bare anbefale dig, som jeg altid gør, at tage backup af din database inden du starter på denne guide!

Hvad det kræver

 • Login-detaljer til dit PrestaShop backoffice.
 • Login-detaljer til dit cPanel eller bare phpMyAdmin.

Hvordan du gør

 1. Log ind i dit PrestaShop-backoffice.
 2. Gå til Orders -> Statuses (Ordre -> Statusser).
 3. Lokaliser de ordrestatusser du vil af med. Jeg anbefaler at du skriver hvert ID ned du ønsker at slette.
 4. Log nu ind i dit Phpmyadmin.
 5. Find din database ovre i venstre kolonne og tryk på den.
 6. Hvis du bruger Chrome kan du nu trykke CTRL + F og søge efter “order_state”. Der vil typisk stå noget foran “order_state” som er dit prefix. I rigtigt mange tilfælde er det “ps_order_state”.
 7. Klik på “order_state”-tabellen.
 8. Nu har du en oversigt over alle dine ordrestatusser.
 9. Marker de ordrestatusser du ønsker at slette. I kolonnen id_order_state har du de forskellige ID’er på ordrestatusserne. Hvis du har fulgt mit råd har du noteret de forskellige ID’er ned på de ordrestatusser du ønsker at slette.
 10. Når du har markeret de ordrestatusser du ønsker at slette, trykker du på “Delete” under tabellen. Der kommer typisk en bekræftelsesside hvor du skal klikke “OK”.

Nu er du fri for de ordrestatusser du har været træt af. Gå eventuelt ind i dit PrestaShop backoffice igen og lav en F5’er. Vupti.

Posted by